Att dela med sig

I min vardag har jag förmånen att lära mig nya saker i princip varje dag. Ibland är det i samband med en utbildning, ett seminarium eller ett liknande evenemang där min förväntansbild är just den att jag ska få lära mig något nytt och inhämta ny inspiration. Fast allra oftast trillar jag över nya saker i helt oanade situationer och nästan varje gång tänker jag att "det här skulle även XX ha användning av". XX kan vara min man, mina barn, de aktiva som jag tränar, kollegor, andra tränare/ledare, mina vänner eller andra personer jag möter som jag vill dela med mig till.

Kanske är det just den tanken (förmodligen ett personlighetsdrag att vilja dela med mig) som gör att jag ägnar mig åt det jag gör under mina vakna timmar. Som att jobba med utbildning i kombination med orientering och på fritiden leda en grupp aktiva orienterare. 

En del av min vakna tid ägnar jag också åt att fundera på hur jag kan dela med mig på ett enkelt sätt till dem jag inte träffar dagligen. Vidare funderar jag på formatet. Ofta vill jag länka till en hemsida, video eller annat digitalt format som ger information om det jag snappat upp. Så vilket metod ska jag använda? Det bör ju vara enkelt för mig att dela och enkelt för mottagaren att ta till sig. Valet föll på en blogg och det här är alltså det första inlägget. Här på bloggen kommer jag att ge tips relaterat till individutveckling för orienterare. Det innebär i praktiken att det även är tips för andra tränare, ledare och föräldrar till orienterare. Hoppas att du ska finna tipsen användbara.

Varmt välkommen!

Kommentera gärna: