Att förbereda sig inför O-Ringen 2020

En av de aktiva som ingår i den träningsgrupp jag leder uttryckte vid vår säsongsutvärdering önskemål om att vi ska åka på fler träningsresor nästa säsong för att lära känna andra terrängtyper. Helst till sådana platser som är relevanta för kommande större tävlingar. Den aktive nämnde Ungdoms SM som exempel. Självklart ska vi i föreningen göra vad vi kan för att tillgodose det önskemålet utifrån de förutsättningar föreningen har. Dock kommer vi inte att kunna förbereda oss i relevant terräng inför alla större tävlingar. Tid och pengar begränsar oss. Därför behöver vi hitta alternativa sätt att bekanta oss med terrängen om vi inte kan åka dit i förväg. 

Ett sätt är att kika i Eventor och på arrangörens hemsida. Vissa arrangörer lägger upp filmer och bilder från tävlingsterrängen. Det är lyxigt. O-Ringen som är den största tävlingen i Sverige utmanar deltagarna med ny terräng varje år. Få har möjlighet att förbereda sig i O-Ringenterrängen i förväg och det har arrangören förstått. De har därför skapat en egen YouTube-kanal med massa tips på hur en bör orientera i kommande tävlingsterräng för O-Ringen. Så sätt dig till rätta i fåtöljen och ta del av tipsen. O-Ringen YouTube.

Det finns mer än ett sätt. Hitta ditt sätt!

Kommentera gärna: