Referenser

Anpassade utbildningar för tränare

Under 2016 har Lärorik Idrott i Sverige AB ånyo anlitats av flera föreningar och även distrikt för att hålla i utbildningar som anpassats till föreningarnas individuella behov respektive distriktens behov. Senast i raden är:

  • Västergötlands Orienteringsförbund 2 inspirationsdagar för tränare med inriktning på "Att lära ut orienteringsteknik på grön, vit och gul nivå" samt "Att lära ut orienteringsteknik på orange och violett nivå".
  • Nyköpings OK, OK Hällen, Trosabygdens OK samt OK Måsen. En inspirationsdag med inriktnnig på "Att lära ut orienteringsteknik på grön, vit och gul nivå".
  • Kalmar OK. En inspirationsdag med inriktning på "Att lära ut orienteringsteknik på gul och orange nivå".
Andra utbildningar som Lärorik Idrott i Sverige AB anlitats för är:
  • Skåneslätten OL, introduktion till banläggning riktad till ungdomar med övingar av typen korridor och momentbanor.
  • Gränslöst (samverkans projekt mellan föreningar i gränstrakterna av Skåne, Blekinge och Småland), två olika föreläsningar för aktiva på temat "Hur man kan förbättra sin orienteringsteknik".

Full koll - från grön till gul

Jag som driver Lärorik Idrott i Sverige är författare till boken Full koll - från grön till gul som producerats och säljs av SISU Idrottsböcker.

Boken lanserades på O-ringen 2014. Boken har sålts i över 4000 exemplar och har tryckts upp för tredje gången.

Gör som många andra föreningar satsa på en lärgrupp för de yngre och köp in boken som är skriven för barnen.
 

Skogsvandrarstipendiet

I samband med Blekinge Orienteringsförbunds årsmöte 2016 tilldelades jag Skogsvandrarstipendiet. Mycket stolt och hedrar över att tilldelas nämnda stipendium. Följ länken för att se listan med stipendiater. http://www.rok.nu/skogsvandrarkommitten/

Föreläsning - Träna balanserat

"Hej, och stort tack för en bra och motiverande föreläsning.

Ungdomarna tyckte det var jättebra och flera stycken har redan uttryckt att "nu ska jag börja träna" eller nu ska jag "planera min träning" eller "jag längtar till nästa träning" osv... Min dotter fick absolut blodad tand och kände verkligen att det var kul övningar och kul förslag du kom med så för henne var det en jättepositiv föreläsning... Jag tror de förstod hur viktigt det är att träna för att man vill och tycker det är kul och att det inte bara måste vara löpning osv...

Du är jätteduktig på att "sänka dig" till deras nivå utan att det blir barnsligt eller "töntigt" - de förstod vad du sa, du gav konkreta exempel och jag trodde aldrig de skulle vara så alerta med att svara och lyssna i två timmar - jättekul !

Tack än en gång,  och snart är det väl dags för en ny utbildning också!
"

/Marie Markholm, Ungdomsledare Skåneslätten OL

 

http://www3.idrottonline.se/SkaneslattensOL-Orientering/

 

290-kommunersprojektet

"Jenny, du är verkligen en tillgång! Allt du tar dig för blir kvalitet! Är så glad för att du har möjlighet att vara med i detta projekt!!

/Martina Arkåsen, Barn och ungdomsansvarig SOFT's kansli"

 

http://www.orientering.se/Utbildning/Lararfortbildning/

Rikslägret 2013

"Jenny genomförde 2013 års Riksläger för ungdomar 13-16 år i Lindvallen, Sälen på ett ytterst professionellt sätt. Detta är en årligen återkommande händelse för våra orienteringsintresserade ungdomar och som många av deltagarna kommer tillbaka till. Det måste vara lägerverksamhet av yttersta kvalitet när Svenska Orienteringsförbundet är avsändare. Detta har Jenny levt upp till med råge!

Det är en stor glädje att få se 300 ungdomar och ledare vara så otroligt positivt inställda till de övningar som genomfördes oaktat väderförhållanden och terrängförhållanden.

Det är för mig som åskådare och betraktare en självklarhet att ge Jenny de bästa rekommendationer när det gäller att ta hand om denna stora grupp av deltagare, ledare och funktionärer. Stort tack till dig för din insats!"

Med vänlig hälsning

//Jan-Eric Österström, Marknadschef i Svenska Orienteringsförbundet"

 

www.orientering.se